vineri, 8 mai 2009

“Mincinosul”, reclamat la Protecţia Consumatorilor

O spectatoare din Suceava a primit contravaloarea a două bilete la spectacolul “Mincinosul”, în regia lui Toma Enache, produs de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film “Dracula”, după ce a reclamat Protecţiei Consumatorilor că a fost nevoită să iasă cu copilul din sală întrucât spectacolul cuprindea scene şi limbaj cu conotaţii sexuale.
Comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Elena Oanea, a confirmat pentru cotidianul.ro primirea respectivei reclamaţii spunând că sesizarea femeii era întemeiată. “Noi nu ne referim în nici un fel la demersul artistic. Am fost şi eu la spectacol şi mi-a plăcut foarte tare. Jucau actori mari, de la Bucureşti, precum Claudiu Bleonţ sau Sebastian Papaiani. Problema este că organizatorii ar fi trebuit să pună pe afiş avertizarea specifică, «interzis minorilor»“.“Copiii sunt o categorie vulnerabilă de consumatori pe care noi trebuie să o protejăm în primul rând”, a mai adăugat Elena Oanea. Comisarul de la Protecţia Consumatorilor Suceava a mai precizat şi că nu a luat măsuri împotriva organizatorilor considerând că a fost într-un fel şi vina părintelui care şi-a dus copilul la un spectacol pentru adulţi.
“E de preferat să ne ducem copiii la spectacole pentru vârsta lor. De aceea sunt teatre de păpuşi sau spectacole pentru copii. Părinţii îşi asumă anumite riscuri când merg seara cu copilul la teatru”, a comentat Elena Oanea. S-au întâmplat astfel de cazuri şi la case mai mari, când, în ciuda avertizărilor, adulţii au venit cu copiii la spectacole nepotrivite pentru ei. Cazul bunicuţei care l-a urmărit cu umbrela prin foaierul Teatrului Odeon pe regizorul Radu Afrim este celebru. Bătrâna venise cu nepoţelul la teatru, deşi pe afiş era un bărbat gol peste bustul căruia era o bandă pe care scria mare şi clar “interzis minorilor”.
Conflictul dintre “consumator” şi prestatorul de servicii s-a încheiat în cazul acesta pe cale amiabilă, femeia primindu-şi banii înapoi. Din păcate însă, consumatorii de toate vârstele sunt în stil mare agresaţi de invazia de şuşe. Acestea sunt un soi de “manele teatrale”, confecţionate la minut pe o reţetă simplă şi eficientă: se iau “vedete” de la Bucureşti, actori profesionişti amestecaţi la grămadă cu cântăreţi sau starlete tv, este adăugat în acest aluat un regizor de mâna a doua şi se încropeşte un spectacol, de obicei o comedie uşoară cu cât mai multe glume cretine şi pornoşaguri, că dă bine la popor. Se taie sute de copaci pentru a se face mii de afişe lipite de cele mai multe ori ilegal pe toate zidurile patriei. Se pune apoi de o caravană cu care se circulă prin ţară, uneori chiar pe la ţară, unde se “bate toba” să cheme lumea la comedie, ca pe vremuri, când venea circul. Condiţiile de turneu sunt adesea grele şi umilitoare pentru artişti, lucru trecut foarte uşor cu vederea atâta vreme cât din această întreprindere privată “iese banu’ gros”.
sursa Cotidianul

Ma bucur ca a fost reclamat spectacolul. Asa s-a intamplat si la Ploiesti. Publicul nu a fost avertizat ca Bleont si cateva actrite se vor dezbraca si vor mima actul sexual si multi au venit cu copiii. Penibil!

Niciun comentariu: