miercuri, 13 ianuarie 2010

Cu ce vrea Moldova sa dea lovitura la Eurovision: Ce lumini! Ce feierie! Cantece si bucurie/ Europa se aduna la un gand si-o voie buna".

» Pavel Turcu, paznic la un supermarket din Ungheni, a devenit celebru dupa ce piesa pe care a inscris-o la Eurovision a starnit un manifest cultural al bloggerilor din Republica Moldova.» Piesa "Imn Eurovision", inscrisa la preselectia competitiei din R. Moldova, a devenit hit pe youtube si cel mai discutat, injurat si ridicat in slavi subiect de pe site-urile moldovenesti."E o rusine! ne face tara de ras! nu e posibil ca un asemenea cantec sa ne reprezinte!" Asa suna multe dintre reactiile la "Imn Eurovision", o combinatie de muzica lautareasca si techno, pe versuri de genul "Ce lumini! Ce feierie! Cantece si bucurie/ Europa se aduna la un gand si-o voie buna". "Sa inteleg eu ca in autobuzele interurbane se canta Franz Schubert?", raspunde regizorul Viorel Mardare intr-o emisiune de la postul moldovenesc Jurnal TV. Mardare e unul dintre zecile de bloggeri, intelectuali, profesori universitari sau jurnalisti care l-au transformat pe paznicul-lautar din Ungheni intr-un subiect mai fierbinte decat Vladimir Voronin: peste 80.000 de oameni l-au vazut pe youtube, toate blogurile scriu despre el, se planuiesc flashmob-uri, se fac filmulete de sustinere si glume in stilul celor despre Chuck Norris: "Pana la Pavel Turcu, putini stiau unde se afla Republica Moldova. Acum toti invata la geografie ca Europa e continentul unde este situat Ungheniul".
Sursa> Romania Libera

Efectul cred ca va fi unul "tragic": va muri publicul de ras.

Un comentariu:

Eliana spunea...

Da, Ungheni-ul va deveni metropola, alaturi de New York si Paris, turistii se vor imbulzi ca lumea la vaccin sa-l vada pe Nea Turcu ajuns star cu piesa in Billboard number 1:-) Va urla presa internationala,Oprah isi rezerva camera la unicul hotel din Ungheni, David Letterman si Jay Leno si-l disputa Mr. Turcu :-). Doamne, daca publicul de la Eurovision ar intelege romaneste, i-ar culege cu lopata de sub scaune , cu viteza cu care culegeau lesinatii la concertele lui Michael (R.I.P. :(...Of-of, mai-mai, de-abia astept sa-si depuna candidatura la Eurovision gagica aia care o imita pe Mariah Carey cu ken liiiii, poate doar ea sa-i sufle premiul lui Nea Turcu care clar si indubitabili n-are rivali :-))))))