joi, 27 ianuarie 2011

Jurnalul National dezinformeaza

Drept la replică solicitat cotidianului Jurnalul Naţional

Domnului Marius TUCĂ,
Director JURNALUL NAŢIONAL

Domnule director Marius TUCĂ,

În ediţia de miercuri, 26 ianuarie 2011, a cotidianului „Jurnalul Naţional" doamna Diana Scarlat publică articolul Funeriu dă bani pentru Universitatea lui tăticu', al cărui subtitlu,Ministrul a direcţionat peste 19 milioane de lei pentru Universitatea „Aurel Vlaicu" Arad, unde predă Ionel Funeriu, sintetizează viziunea autoarei despre subiect. Inexactităţile flagrante şi reaua credinţă manifestă a autoarei (titlul şi subtitlul citate sunt elocvente pentru „obiectivitatea" doamnei Scarlat), ne obligă să facem următoarele precizări:

1. În anul 2010, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a alocat Universităţii „Aurel Vlaicu" din Arad suma de 2,8 milioane de lei, nu 19 milioane de lei, cum apare, cu litere de-o şchioapă, în subtitlul articolului doamnei Scarlat.
2. În anul 2008 (ministru Cristian Adomniţei) Universităţii Aurel Vlaicu din Arad i-a fost alocată suma de 8,3 milioane de lei, iar în anul 2009 (ministru Ecaterina Andronescu), 7,8 milioane de lei. Este limpede că suma alocată în ministeriatului domnului Funeriu, 2,8 milioane, este sensibil mai mică.
3. În mandatul ministrului Funeriu, Universitatea „Aurel Vlaicu" se situează pe locul 28, din 49 în clasamentul sumelor alocate pentru obiective de investiţii. Întrebarea care se pune, în aceste condiţii, este: ce elemente susţin acuza de favoritism?
4. Sursa primară a acestui articol este o organizaţie, Liga pentru Egalitatea de Şanse în Învăţământ, care nu există. Nu este înregistrată nicăieri şi nu are niciun membru identificabil, apt să răspundă în instanţă pentru afirmaţiile calomnioase. Practic, este o adresă anonimă de e-mail.
5. În momentul redactării articolului, doamna Diana Scarlat cunoştea toate aceste informaţii din discuţiile avute cu doamna rector Lizica Mihuţ şi cu domnul Tudorel Urian, consilier personal al ministrului. Le-a ignorat cu bună ştiinţă pentru a nu compromite scopurile calomnioase ale articolului. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului îşi rezervă dreptul de a-i chema în instanţă pe toţi cei care, prin afirmaţii calomnioase pun sub semnul întrebării onorabilitatea instituţiei şi corectitudinea unor proceduri interne. Credibilitatea sistemului educaţional nu poate fi compromisă prin răspândirea iresponsabilă de informaţii calomnioase.

BIROUL DE PRESĂ

Niciun comentariu: