miercuri, 21 ianuarie 2009

Nu ratati! " Revizorul " vine la Ploiesti


Spectacolul "Revizorul", al Teatrului de Comedie din Bucuresti, se va juca pe 16 februarie, de la ora 19,00, la Casa de Cultura a Sindicatelor Ploiesti. Piesa, scrisa de N. Gogol, este o adevarata capodopera a genului. Un mic functionar venit de la Petersburg este confundat de primar cu revizorul - un inspector al guberniilor din acea vreme ( secolul al XIX-lea). Functionarul intra in jocul primarului si de aici apar tot felul de situatii haioase. Umorul de situatie este completat de cel de limbaj.
Casa de Cultura pune in vanzare bilete la preturile de 50 de lei si 70 de lei - in functie de locul din sala.

Distributia este una de exceptie: Stefan Banica, George Mihaita, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru, Gheorghe Danila, Serban Georgevici, Eugen Racoti, Dragos Huluba.
Regia: Horatiu Malaele

De numele spectacolului s-a legat, in 2007, un scandal in care a fost implicat George Mihaita. Mai exact, in timp ce se afla in turneu in Anglia cu "Revizorul" directorul Teatrului de Comedie din Bucuresti,orbit de gelozie, si-ar fi lovit sotia cu o veioza. Povestea a fost relatata de publicatia britanica The Scotsman. In urma incidentului, petrecut intr-un hotel din Edinburgh, actorul a fost amendat cu suma de 3.137 lei. Ulterior, Mihaita a declarat ca totul a fost o inscenare,in scopul de a ... promova spectacolul.

Oricare ar fi fost adevarul, acesta a avut mare succes si merita vazut. Ne vedem la spectacol. Nu trebuie ratat!

Niciun comentariu: