joi, 1 octombrie 2009

Apar doua filme romanesti de neratat

Doua filme romanesti interesante apar pe marile ecrane, in toamna aceasta, si - potrivit criticilor - nu trebuie ratate. Nu le-am vazut, dar merita semnalate.
Unul este CEALALTA IRINA, regizor: Andrei Gruzsniczki. Distribuţia:
Andi Vasluianu,Simona Popescu, Vlad Ivanov,Dragoş Bucur,Oana Ioachim,Gabriel Spahiu, Dana Dogaru, Dan Aştilean,Doru Ana. Pelicula este inspirata dupa o poveste adevarata si emotionanta. Aurel este bodyguard într-un mall, în timp ce sotia Irina obţine un post într-o companie egipteană. Ea primeşte din partea companiei propunerea de a lucra la Cairo timp de trei luni, ofertă pe care nu o poate refuza, date fiind recompensele financiare promise. Când revine acasă, Irina este schimbată, mult mai veselă şi mai încrezătoare în viitor. După un timp, este chemată din nou la Cairo.
Intr-o zi, Aurel primeşte un telefon din partea consulului român din Cairo, care îl informează că soţia lui s-a sinucis.Informaţiile confuze pe care le primeşte îl fac pe Aurel să creadă că nu e vorba despre o sinucidere şi porneşte în căutarea adevărului. Adevar pe care nu il va descoperi dacat pe jumatate. Suna interesant.
Premii: - Locul al 3lea, Festivalul de Film de la Bergamo, 2009, Premiul Zilelor Filmului Romanesc, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, 2009, Trofeul Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul 2009.

Un alt film care nu trebuie ratat: FRANCESCA, scenariul si regia Bobby Paunescu. Cu: Monica Barladeanu, Doru Boguta, Luminita Gheorghiu, Doru Ana.











































Francesca (Monica Bârlădeanu) este o educatoare care viseaza sa plece în Italia, din dorinta de a trai mai bine. Miţă (Doru Boguţă), iubitul ei, urmeaza sa ajunga şi el în Italia, dupa ce isi încheie micile afaceri din România. Numai că evenimentele iau o turnura imprevizibila si nefericita.
Filmul a creat un imens scandal in Italia, din cauza unor jigniri aduse de catre unul dintre personaje nepoatei lui Mussolini."Nu ai auzit-o pe acea târfă de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţii românii?" este replica ce a scandalizat-o pe tipa, dar si [pe alti italieni. Bobby Paunescu a declarat ca nu va scoate replica din film.

Niciun comentariu: