miercuri, 28 octombrie 2009

In sfarsit, sesizeaza si presa centrala : biletele la Busuioc, mai scumpe decat la Banica Jr ! Mai jos, articolul din "Gandul"

Cum a ajuns Costel Busuioc să fie mai scump ca Bănică
de Diana POPESCU | 28 OCTOMBRIE 2009

Vreţi folk sau rock? Ritmuri îndrăcite sau plutire elegantă de vals? Sonorităţi sud-americane sau armonii de-ale noastre, din popor? Veţi primi de toate, în decembrie, sub formă de concerte organizate sub semnul Crăciunului În buna tradiţie a ultimilor ani, Ştefan Bănică va semna condica la Sala Palatului, pe 10, 11, 12 şi 13 ale lunii. Patru concerte vor începe la ora 19.30 şi vor umple spaţiul de sunet şi chef nebun de dansat. Fiindcă publicul artistului se "conformează" de fiecare dată cu plăcere şi rămâne pe scaune doar cât să-şi tragă sufletul între două reprize de zbânţuială. Pentru distracţia marca Bănică aveţi de plătit între 50 şi 120 de lei, în funcţie de poziţionarea faţă de scenă. Fanii ar trebui să se grăbească, întrucât - după cum afirmă oamenii de la agenţia de promovare a evenimentului - s-au vândut deja 70% dintre bilete.Care e "formula magică" după care funcţionează impecabil relaţia dintre Bănică şi spectatorii săi? "Nu am reţeta pentru succes! Singurul lucru pe care îl ştiu e că, în momentul în care mă implic în ceva, cred cu toată fiinţa. Şi, probabil, publicul simte acest lucru", declară protagonistul.Damian Drăghici pregăteşte un concert pe 17 decembrie, la aceeaşi Sală a Palatului. În afara formaţiei sale, muzicianul va fi însoţit pe scenă de invitaţii săi, "nume mari din România", aşa cum a precizat el însuşi, preferând să păstreze misterul.Rockerii cu acte în regulă se vor bucura de un Concert Iris de Crăciun, susţinut de Cristi Minculescu şi trupa sa pe 14 şi 21 decembrie, de la ora 19, la Naţionalul bucureştean. "Veteranul" Ştefan Hruşcă e, pentru mulţi, sinonim cu Crăciunul muzical. Artistul nu se dezminte, pregătindu-le admiratorilor un concert de colinde pe 19 decembrie, ora 19, la Sala Polivalentă. Preţul unui bilet viariază între 50 şi 130 de lei.
Busuioc - 200 de lei biletul
"Lumea fină" are de ales între două spectacole cu titulatură ispititoare: "Christmans in Vienna" (pe 16 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului) şi "Crăciun Vienez", trei zile mai târziu, în aceeaşi sală. La acest din urmă concert, categoriile de preţ pentru un bilet sunt 60, 80, 100, 120 şi 150 lei."Pavarotti din Carpaţi" se întoarce în ţară cu un turneu botezat, ca şi anul trecut, "Acasă de Crăciun". Tenorul are programate 14 concerte (începând cu 30 noiembrie), în 13 oraşe: Craiova, Ploieşti, Constanta, Galaţi, Bacău, Suceava, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Alba Iulia, Braşov şi Bucureşti. Show-urile din Capitală sunt programate pentru 20 şi 21 decembrie, la Palatul Naţional al Copiilor, iar biletele pot fi cumpărate contra sumei de 120, 150 sau 200 de lei.În cadrul acestor concerte, Costel va lansa şi cel dintâi album al său înregistrat în România.Interesant este că preţul maxim din Bucureşti îl depăşeşte pe cel de la concertele lui Ştefan Bănică, în condiţiile în care Busuioc a fost nevoit să-şi anuleze, anul trecut, concertul din Iaşi, din pricina cererii prea mici de bilete (se vânduseră doar 150, dintr-un total de 700). În plus, tot în 2008, la Bacău s-a înjumătăţit preţul unui tichet, de la 100 la 50 de lei, pentru ca spectacolul să aibă cererea pe care se mizase.
Analia Selis evoluează "pe două fronturi": pe 8 decembrie, de la ora 20, le va cânta timişorenilor, la Filarmonica "Banatul", în vreme ce pe 13 ale lunii va avea întâlnire cu bucureştenii, la Sala Radio. Aurel Moldoveanu revine în prim-plan cu un concert de sezon la Palatul Copiilor, pe 8 decembrie, de la 19.30.Ateneul Român va miza, în data de 20 decembre, pe un concept generos: "Crăciun pentru toţi". Preţurile nu sunt chiar pentru toţi (variază între 100 şi 250 de lei), dar evenimentul - ajuns la ediţia cu numărul 10 - este unul de binefacere. Fondurile adunate la gală sunt destinate copiilor talentaţi din şcolile de muzică.

3 comentarii:

MAX spunea...

Da interesant, mai ales ca tu ai fost prima care a sesizat. Bravo!

Cezara, din Ploiesti spunea...

Multumesc!

Anonim spunea...

este mare diferenta :concertul stefan banica este un concert gen rok n roll ,elvis presley ,concertul costel busuioc este muzica clasica unde tenorul alaturi de soprana diana tugui interpreteaza arii celebre dar si colinde deosebite din care multe originale ,ele au fost compuse de mari romani care au pierit in temnitele comuniste .doi au ramas in viata .este un concert cu totul deosebit care aduc in sufletul celor prezenti magia sfanta a sarbatorilor .