joi, 3 iunie 2010

Mai lasati-ne cu Lady Gaga !

Nu o sa inteleg niciodata fascinatia unora pentru cantareata Lady Gaga, ce - dupa parerea mea - nu se remarca prin nimic valoros. Voce - mediocra, miscari de dans - mediocre, aspect - vulgar, figura - banala ( ba chiar e uratica si, daca ati observat, mai mereu are ceva pe fata : o masca, un voal etc, semn ca este complexata). Dar este dovada vie ca, in ziua de azi, cand publicul a vazut cam tot ce este de vazut, nu mai ai succes decat daca sochezi prin orice: imbracaminte, atitudine, declaratii, mod de viata etc.
O cantareata-kitch, care nu stiu cat va mai rezista pe piata muzicala. Cu toate astea, am inteles ca recent a fost declarata vedeta cu cele mai multe cautari pe internet. E un semn, insa, ca lumea a vrut sa stie mai degraba cu ce haine oribile s-a mai afisat, ce gesturi obscene a mai facut in ultimele zile si nu neaparat un semn ca oamenii ii asculta melodia.
E pacat ca artiste in adevarul sens al cuvantului, cu voci de aur sau chiar si cu talent pentru dans, raman in umbra, deoarece nu vor sa faca vreun compromis sau nu au bani sa investeasca in imagine. Pentru solistele noastre - cum sunt Paula Seling, Nico etc, sansa de a fi remarcate in strainatate sunt concursurile internationale gen Eurovision sau altele. Zilele trecute, de exemplu, Nico a reusit o noua performanta profesionala - aceea de a obtine un important premiu in Turcia,la un nou concurs international, dupa ce a cantat o melodie chiar in limba tarii gazda. Mult mai putin cunoscuta chiar si in Romania este Daniela Raduica, angajata a Teatrului de Revista Ploiesti, despre care putini stiu, poate, ca are o voce cu un timbru foarte special, asemanator lui Edith Piaf.
In schimb creaturi ca Lady Gaga sunt pe toate posturile TV muzicale...E revoltator!
Celor care inca nu au fost "sedusi" de astfel de personaje le propun sa asculte, de exemplu, o solista putin cunoscuta, dar cu o voce mult mai buna decat duduia mai sus amintita si care are si talent la dans. Sper sa le placa. Se numeste MYA. Cei carora le plac musicalurile au vazut-o si in celebrul "CHICAGO".

Niciun comentariu: