duminică, 18 iulie 2010

A cazut o STEA

S-au spus multe despre Madalina Manole, atat adevaruri cat si speculatii. As adauga si eu cateva lucruri.

- In cele cateva zile care au trecut de la deces si pana azi, pe niciun post TV muzical nu am vazut emisiuni dedicate ei, cu atat mai putin o zi Madalina Manole, asa cum poate ar fi meritat.

- Nu comentez motivele sinuciderii, cred ca la acest lucru au condus nemultumirile profunde acumulate in timp, pe fondul labilitatii psihice. Este clar ca unii nu pot infrunta schimbarile majore din viata si ca atunci cand se intampla asta au nevoie de ajutor specializat. Din pacate, la romani, a te duce la psiholog sau psihiatru e o rusine ( nu afirm ca s-ar fi intamplat si in cazul ei, nu cunosc motivele pentru care nu a beneficiat de un tratament ).

- M-am gandit destul de mult la un fapt despre care nu stiu daca cineva l-a comentat. Cu numai cateva zile inainte fusese Romanian Music Awards, cand vedetele muzicale cele mai in voga au defilat pe covorul rosu. Vedete cu voci mai mult sau mai putin bune, dar cu piese la moda si dezbracate. Nu am auzit ca ea sa fi participat la eveniment. Cel mai probabil nu, insa sigur a fost afectata de faptul ca ea nu mai are succesul de odinioara. Aici intervine o alta intrebare a mea: de ce nu s-a putut reinventa profesional, asa cum face Loredana de exemplu ? De ce nu a abordat alte genuri muzicale care sunt cautate acum? ( La asta poate va raspunde vreodata un critic muzical).

-Impresionanta a fost marturisirea ei ca se simte urata ( semn clar al unor probleme de ordin psihologic). Presiunea asupra oricarui artist este foarte mare, dar cand anumite obiective devin obsesii, iata unde se poate ajunge. Ma gandeam ca nu este bine ca in viata sa fii obsedat de nimic. Nici de bani, nici de faima, nici de pozitie sociala, nici de cariera, poate nici de familia perfecta. Ci sa te bucuri de ceea ce iti da Dumnezeu. Sa te gandesti ca este foarte posibil sa vina o vreme cand va trebui sa o iei de la zero si sa incerci sa te impaci cu gandul asta. O dezamagire pe un anumit plan ce devine obsesiv, mai ales pe fondul labilitatii psihice, poate duce la disperare si la sinucidere. Nimic nu merita asa ceva.

- Sunt de acord cu anumite organizatii media care au aduc acuzatii unor posturi TV pentru faptul ca au mediatizat prea agresiv moartea artistei. Asa a fost. Am asistat la ceva ingrozitor. Din pacate, sunt sigura ca se va repeta acest spectacol grotesc, deoarece oamenii sunt dependenti de audienta. Pacat!

Niciun comentariu: