marți, 27 iulie 2010

Vanilla Sky - cel mai confuz film din toate timpurile

Filmul "Vanilla Sky", cu Tom Cruise in rolul principal, a fost numit cel mai "confuz" film din toate timpurile, conform unui sondaj realizat in randul cinefililor de site-ul LoveFilm.com. Filmul lansat in 2001, in care Tom Cruise joaca rolul unui playboy ce ramane desfigurat oribil in urma unui accident, este productia cu scenariul care a lasat cei mai multi spectatori "perplecsi".
Pe locul doi in clasamentul filmelor care induc confuzii s-a plasat thrillerul suprarealist semnat David Lynch, "Mulholland Drive", iar pe locul trei a fost selectata productia "Donnie Darko".


Am vazut de vreo trei ori "Vanilla Sky" si de fiecare data, la final, mi-au dat lacrimile. Pelicula este geniala. Momentul in care personajul principal se trezeste din vis, dupa multi ani, si isi da seama ca iubita e moarta de mult, iar el a trait mult timp un vis, este emotionant. Intr-adevar, publicul ramane perplex deoarece filmul nu iti da clar un reper astfel incat sa iti dai seama cand a incetat realitatea si cand a inceput visul ( de fapt niste amintiri implantate in creierul personajului de o firma care se ocupa cu asa ceva)... Dar povestea este tulburatoare, cerul cu nuante de ciclame si mov de neuitat, prestatia lui Tom Cruise si cea a lui Penelope Cruz emotionate.
Un film ce merita vazut !

Niciun comentariu: