miercuri, 18 august 2010

A-HA: istoria se incheie. Incepe legenda....

Celebra trupa norvegiana A-HA, la care si eu tin foarte mult isi va incheia cariera in curand. Piesele lor pline de sensibilitate, complexe din punct de vedere al tehnicii si inegalabile ca valoare intra in legenda, iar milioanele de fani vor asculta muzica doar pe internet, pe CD-uri, pe DVD-uri, caci membrii formatiei nu vor mai sustine concerte. Asta in timp ce in Romania a aparut o petitie online cu titlul VREM A-HA IN ROMANIA. http://www.petitieonline.ro/petitie-p29954058.html. Probabil ca sunt slabe sanse de reusita. Pacat.


A-Ha isi iau ramas bun cu Butterfly, Butterfly
Publicat acum 7 ore (18 August 2010) , Autor: Laura Galan
Trupa A-Ha lanseaza ultimul single din cariera. Acesta se intituleaza Butterfly, Butterfly s(The Last Hurrah) si este extras de pe albumul 25 – The Very Best Of. Pe 20 septembrie 2010, la exact 25 de ani de la lansarea primului single, Take On Me, A-Ha isi va incheia cariera cu piesa Butterfly, Butterfly. Acest single este echivalentul unui ramas-bun din partea celor trei componenti. Pe 15 octombrie 2009, membrii A-ha au anuntat ca 2010 va fi ultimul an in care vor canta impreuna.Videoclipul Butterfly, Butterfly rememoreaza cariera A-ha de la inceput pana la final. Este regizat de Steve Barron, acelasi care si-a pus amprenta pe clipurile Take On Me, The Sun Always Shines On TV, Hunting High and Low si Cry Wolf.
A-Ha -turneu de adio
A-ha vor sustine un ultim turneu mondial - `Ending On A High Note Tour`. Acesta va cuprinde 34 de concerte si debuteaza pe 21 august la Oslo. 2010 marcheaza implinirea a 25 de ani de la lansarea albumului de debut, premiat cu Discuri de Platina, `Hunting High & Low` si 25 de ani de la lansarea primului single `Take On Me`.Succesul trupei A-Ha a venit odata cu hiturile anilor `80, The Sun Always Shines On TV si Take On Me.Cel mai recent album scos de Morten Harket, Magne Furuholmen si Paul Waaktaar-Savoy, Foot On The Mountain, a fost lansat in luna iunie a anului trecut.Discul a urcat pana pe locul 5 in topurile din Marea Britanie.
In 1991, A-Ha a obtinut un record mondial. La concertul formatiei sustinut in Rio de Janeiro au venit 196.000 de fani.Doi ani mai tarziu, albumul `Memorial Beach` n-a reusit sa straluceasca, iar trupa a intrat in pauza pe termen nedeterminat.In 1998, A-Ha s-au reunit pentru a canta la concertul Nobel Peace Prize. In cei cinci ani de pauza, atat Harket cat si chitaristul Paul Waaktaar au lansat albume solo.

Niciun comentariu: