miercuri, 25 august 2010

SCRIITORUL James Patterson - 70 de milioane de dolari pe an

Venit de scriitor: 70 de milioane de dolari ( ROMANIA LIBERA )

Americanul James Patterson este cel mai bine plătit scriitor din lume, câştigând peste 70 de milioane de dolari doar în ultimele 12 luni, informează Hotnews, citând revista Forbes.Potrivit clasamentului realizat de publicaţia americană, scriitorii aflaţi pe primele 10 locuri în clasamentul celor mai bine plătiţi autori au câştigat împreună 270 de milioane de dolari în ultimul an.

Iata primele poziţii:

1. James Patterson - 70 de milioane de dolari. Autorul, aflat în urmă cu doi ani pe locul doi, a semnat în 2009 un contract în valoare de 100 de milioane de dolari, ce prevede scrierea a 17 cărţi până la sfârşitul anului 2012. Forbes precizează că Paterson a obţinut 10 milioane de dolari din vânzarea cărţilor sale în străinătate, iar volumul digital "I, Alex Cross" s-a vândut în peste 160.000 de exemplare.

2. Stephanie Meyer - 40 de milioane de dolari. Din aceşti bani, 7 milioane de dolari au provenit din filmele adaptate dupa seria sa, "Twilight", celebra sagă cu vampiri.

3. Stephen King- 34 de milioane de dolari. A 51-a carte scrisă de King, "Under the Dome", a fost publicată în noiembrie şi s-a vândut în 600.000 de exemplare. Drepturile cărţii au fost cumpărate de DreamWorks TV.

4. Danielle Steel - 32 de milioane de dolari. Autoarea a anunţat recent că toate cele 71 de volume scrise vor fi publicate în format digital pe Amazon.com şi eBook.

5. Ken Follett - 20 de milioane de dolari. Cartea "The Pillars of the Earth" a scriitorului britanic a fost plasată pe locul doi în clasamentul "celor mai importante romane din ultimii 60 de ani", realizat recent de cititorii publicaţiei Times of London.

Niciun comentariu: