sâmbătă, 27 iunie 2009

SOC IN LUMEA TEATRALA

Lumea teatrala din Romania traieste un soc, o drama. Fiica marelui scriitor Eugen Ionescu a interzis ca in tara sa fie sarbatorit Centenarul Ionescu, si a impus ca in toate contractele incheiate cu teatrele romanesti, numele tatalui ei sa fie scris Eugene Ionesco.
Marie-France Ionesco NU VREA CA TATAL SAU SA FIE CONSIDERAT SCRIITOR ROMAN si spune ca romanitatea lui, ii “ atarna ca o tinichea de coada” ! Ati auzit ceva mai jignitor la adresa poporului roman ? Cum sa nege originea tatalui ei- unul dintre cei mai mari scriitori romani? E penibil si trist….In tara, in afara de niste critici virulente in presa ( felicitari Evenimentului Zilei care a consacrat, ieri, un spatial larg acestei teme ) – nu s-a facut nimic in acest sens. Parerea mea este ca ar fi nevoie de o campanie serioasa de protest impotriva acestei decizii abuzive sau chiar sa fie initiat un proces la Tribunalul de la Haga, de catre statul roman.

3 comentarii:

Anonim spunea...

nu ai dreptate, numele are in spate drepturi de autor si o imagine.Sunt perfect de acord cu fata lui Ionescu, e cel mia bine ce a facut ea.Nu meritam sa ne impaunam cu valorile care sunt ,,ale noastre'' abia dupa ce au facut cariera in alta parte decat aici!!

cezara spunea...

Este opinia dumneavoastra si o respect. Eu raman la parerea mea, ca este o sfidare la adresa romanilor atitudinea ei. Nu e vorba numai de drepturi de autor, ci si de o negare a originii lui.Pacat!

Anonim spunea...

Indiferent de 'drepturi de autor si imagine'ramane OBARSIA.Si prin sangele ei, fie ca vrea sau nu, curge si sange de roman!Si da, 'ne impaunam' cu valorile noastre atata vreme cat bazele lor educationale s-au realizat in Romania , cu profesori romani!Oricum, in manuale e studiat Eugen Ionescu, nu Marie-France Ionescu, asa ca...