luni, 16 noiembrie 2009

Si Biserica face dezvaluiri


Poate unii cred ca Biserica este interesata doar de problemele ecumenice sau, mai mult, ca poate fi ingenungheata ori manipulata. Iata ca Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti dovedeste ca nu e asa.
Multi dintre voi ati auzit probabil de scandalul Catedrala Sfantul Iosif din Capitala langa care se ridica un bloc de vreo 19 etaje - se pare ca va fi cel mai mare din Bucuresti - ce ameninta siguranta Bisericii. S-au facut demersuri in instanta, ba chiar proteste stradale, s-a sesizat chiar si Papa.Dupa lungi procese, in prezent este valabila o decizie a Curtii de Apel Ploiesti prin care se permite continuarea lucrarilor. Ei bine, Biserica Catolica a sapat, a sapat si a aflat multe lucruri interesante despre niste interese politice si financiare din jurul proiectului construirii mastodontului. Comunicatul de presa al Arhiepiscopiei Romano-catolice cu dezvalurile de acest tip il gasiti aici:
Citeşte mai mult...

Iata un fragment: "Expunem, în continuare, doar câteva dintre legăturile care există între puterea politică, încă actuală, şi MBD: Traian Băsescu şi Adriean Videanu au concesionat încă din anii 2002 şi 2005 în mod ilegal, fără licitaţie publică, către Millenium, suprafeţe de teren din domeniul public al Capitalei, făcând posibilă ridicarea acestei ţepe într-o zonă construită protejată şi, mai ales, în zona de protecţie a unui monument istoric de valoare universală. De asemenea, au lăsat să fie ocupate abuziv, fără nici un fel de contract, alte suprafeţe de teren din domeniul public. Administratorul firmei Millenium, Daiana Voicu, originară din Constanţa, al cărei tată este cunoscutul judecător Marin Voicu, este o veche prietenă de casă a lui Traian Băsescu, în anul 1997, ea înfiinţând o firmă chiar în sediul ministerului Transporturilor, unde ministru era tocmai Traian Băsescu.

Executantul lucrărilor la monstruoasa ţeapă din coasta Catedralei Sfântul Iosif este Bog’Art SRL, firmă condusă de Raul Doicescu, prieten de afaceri cu Adriean Videanu.

Printre apărătorii lui MBD din instanţe se numără şi influentul avocat Călin Zamfirescu, socrul actualului încă ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Fostul arhitect şef al Capitalei, Adrian Bold, membru al PD, a trudit, printre altele, şi la falsificarea de documente pentru a putea promova proiectul MBD.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat ministrul PD-L, Theodor Paleologu, un admirator nedisimulat al preşedintelui actual, care în loc să intervină pentru apărarea patrimoniului naţional, atacă furibund conducerea Bisericii Catolice.

În ziua în care PSD s-a retras de la guvernare, iar la ISC a apărut omul PD-L-ului, dl. Ovidiu Cordoneanu, MBD a reînceput lucrările în trombă. Cum este posibil ca înainte de ieşirea PSD de la guvernare ISC să nu permită începerea lucrărilor la Cathedral Plaza, iar acum, acelaşi ISC, spune (conform celor afirmate de Daiana Voicu, fiindcă la adresele Arhiepiscopiei nici nu răspunde), că lucrările pot continua legal?

De ce Guvernul României condus de Emil Boc nu răspunde la petiţia depusă de către ARCB în ziua de 12 iulie, în timpul neuitatului protest organizat pe străzile Capitalei, în urma unicei Sfinte Liturghii celebrate la Catedrala Sfântul Iosif?

Cathedral Plaza nu mai are autorizaţie de construcţie pentru lucrările ce se efectuează în prezent. MBD afirmă că în baza deciziei Curţii de Apel Ploieşti se continuă „legal” lucrările, omiţând să spună că instanţa din Ploieşti a constatat legalitatea emiterii autorizaţiei, dar nu şi valabilitatea ei, care a încetat în 23.03.2009. Legea 50 / 1991 prevede foarte clar necesitatea prelungirii valabilităţii unei autorizaţii de construcţie, înainte ca ea să expire. Legea scrisă este clară, iar în baza ei Primăria Municipiului Bucureşti afirmă fără echivoc: autorizaţia de construcţie a Cathedral Plaza a expirat. MBD urmează legi nescrise, ştiute doar de el şi de autorităţile Statului, aflate sub păstorirea d-lui Băsescu şi a PD-L-ului. "

2 comentarii:

Lucian Vasile spunea...

Dar si biserica catolica este de vina. EVZ a publicat actele care dovedesc ca preotul de la Sf Iosif a fost de acord initial cu blocul turn, cu conditia sa primeasca locuri de parcare si parca un etaj. S-a parafat intelegerea, numai ca apoi preotul s-a trezit ca mai vrea unele avantaje, iar de aici a izbucnit conflictul.

Oricum, cladirea aia mare nu are ce cauta intr-o zona si asa mutilata destul de comunism.

Anonim spunea...

Este adevarat ca a fost un acord de principiu din partea arhiepiscopului Robu, dar pentru ceva mai mic, de 17 m si nu 74 de metri. Acest acord a fost retras in 2001 (atentie 2001, cand nu erau date avize nici de Min. Culturii, nici de Mediu, nici de cel al Constructiilor, s.a. iar lucrarile au inceput in 2006, Millenium obtinand toate avizele in conditiile in care firma si toate ministereele au stiut ca nu mai au acordul arhiepiscopului). In 2004 si 2005 prin certif. de urbanism primaria sect. 1 solicita lui Millenium sa obtina acordul notarial al Arhiepiscopiei. Nu-l obtine si aceeasi primarie da autorizatie de constructie in data de 24.02.2006. Asta-i dovada de coruptie.

Investitorii spun ca Arhiepiscopia a fost nemultumita ca nu i s-au oferit spatii. Arhiepiscopia a cerut in primul rand garantii pentru Catedrala, nu le-a obtinut, si-a retras acordul. Ce vedeti astazi langa Catedrala Sf. Iosif este facut fara acordul Arhiepiscopiei.

E strigator la cer ce se intampla langa Catedrala Sf. Iosif.

Presedintele tarii, prim ministrul Romaniei, ministrul Culturii nu intervin in favoarea lacasului de cult cel mai reprezentativ pentru catolicii din Muntenia, in schimb pe fata sau prin interpusi ii sprijina pe investitori. Sa nu uitam ca Basescu a facut cadou din domeniul public al Capitalei 70 mp lui Millenium. Revoltator, sa distrugi un parc si sa faci cadou terenul unor investitori in conditiile in care stii ca langa este un monument istoric si esti in cunostinta de cauza ca proprietarul acelui monument nu este de acord cu nici un fel de cladire. Se intampla in 2002.