sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Ploiesti/Muzeul Ceasului ,,Nicolae Simache''- recital cameral al elevilor de la Arta: un proiect care a ,,prins'' la public!
Recitalul cameral al formatiei Mediartys@Friends , coordonata de prof.Cosmin Faur a fost un proiect realizat prin eforturile artistilor instrumentisti de la Liceul de Arta ,,Carmen Sylva'': munca noastra din anul scolar anterior ( participarile la Festivalul Mementovivere Busteni, Zilele Ploiestiului si altele) a fost continuata in acest an prin dorinta elevilor de la Arta de a aprofunda studiul muzicii de camera in timpul lor liber.Rezultatul muncii continue si perseverente de mai bine de 1 luna s-a concretizat intr-un recital efervescent compus din lucrari camerale celebre a caror alegere a avut efectul dorit din punctul de vedere al cresterii si formarii artistice a elevilor: genialitatea dar si dificultatile interpretative ale acestor lucrari ,,facile'' au facut ca lucrul cu elevii sa fie pasionant si atractiv din ambele parti, intentia culturala si de formare a elevilor fiind pe deplin realizate prin acest recital punctual.
Multumesc pe aceasta cale primarului Municipiului Ploiesti Andrei Volosevici si consilierei invatamant Mioara Gheorghe care au avut aplecarea civica si aplecarea culturala necesara unui astfel de demers: elevii de la Arta au fost premiati cu diplome si premii in bani, Primaria intelegand in acest fel sa ajute concret comunitatea culturala ploiesteana prin sustinere materiala atat de necesara ,,micilor'' artisti instrumentisti ( accesoriile muzicale- par, arcus, corzi- au preturi pornind de la 150-ron setul, acesta fiind un pret moderat pentru un produs de calitate de asemenea moderata). Prezenta lector universitar profesor Sanda Harlav Maistorovici ( care a fost si moderatoarea sesiunilor si subiectelor prezentate in cadrul simpozionului ,,Timpul si Omul'')- in acelasi timp si presedinta Fundatiei ,,Paul Constantinescu''- ne-a confirmat interesul comunitatii culturale ploiestene pentru acest tip de eveniment care reuneste personalitati din domeniul culturii interpretative. S-a mentionat de asemenea aportul Fundatiei ,,Martian Negrea'' la peisajul cultural ploiestean, impreuna cu directorul Muzeului ,,Paul Constantinescu''- Nicolae Badulescu, un personaj cultural extrem de viu si de fervent in pofida varstei fizice pe care o stapaneste prin munca devotata!
SURSA: http://mediartys.blogspot.com/

Un comentariu:

mediartys spunea...

Mersi, se pune sursa cu link atasat, adica blogul pe care il pui ca sursa. Eu asa fac si atunci cand fac asta ai trafic si tu, pt. ca oricine vrea sa vada cum arata situl sursei. Mersi inca o data.