sâmbătă, 11 octombrie 2008

Cele mai ciudate muzee ale lumii




Muzeul Vrăjitoriei din Boscastle, Anglia, s-a înfiinţat acum 50 de ani şi are cele mai numeroase exponate pe această temă. Vizitatorii pot afla totul despre vrăji, blesteme, ritualuri magice, talismane, instrumentele folosite în ritualuri, de-a lungul timpului, persecuţia vrăjitoarelor. În biblioteca muzeului există peste 3000 de cărţi de vrăjitorie ce pot fi consultate de curioşi.
Muzeul Vodoo, din New Orleans, SUA ( foto ) cuprinde o colecţie impresionantă a obiectelor utilizate în ritualurile voodoo şi informaţii legate de modul în care s-au făcut acestea, de-a lungul secolelor. Pe rafturi sunt păpuşile vodoo, ace, mărgele, soluţii preparate special pentru ca vrăjile să aibă efect.
De departe, unul dintre cele mai trăsnite muzee este cel al
Toaletelor, oficial cunoscut sub numele de Muzeul Sanitar American al Toaletelor. Aici sunt adunate sute de echipamente sanitare, majoritatea fabricate în secolul al XVIII-lea...inclusiv hârtie igienică fabricată în secolul al XIX- lea.
Muzeul Mizeriei sau al Murdăriei din Boston, SUA conţine peste 300 de exponate. Este deschis la iniţiativa americanului Glen Johansen, pasionat de lucrurile murdare. Deşi pare greu de crezut, muzeul are success, mulţi vizitatori dorind să contribuie la extinderea colecţiei donând tot felul de lucruri murdare.
Muzeul Miniaturilor din Bath, Anglia expune cele mai mici sculpturi din lume, care nu pot fi admirate decât cu lupe. Printre ele se află şi o copie a Statuii Libertăţii, de doar câţiva milimetri.
Muzeul Creioanelor, din Anglia atrage anual peste 80.000 de turişti. Aici există cel mai mare creion colorat din lume cu o lungime de 7,91 metri şi 446 kg, maşinării şi unelte folosite de-a lungul a 350 de ani în această industrie şi o impresionantă colecţie de cutii de creioane dintre cele mai diferite.

Niciun comentariu: