vineri, 31 octombrie 2008

“Secretul”, cartea care a înnebunit planeta



Apărută în 2007, cartea “Secretul”, a cărei autoare este australianca Rhonda Byrne a bătut toate recordurile de vânzări în mai multe ţări ale lumii. Volumul este rezultatul unei cercetării minuţioase a scriitoarei pentru a afla răspunsul la eterna întrebare “ Cum putem fi fericiţi ?”. Aceasta propune un set de sfaturi, un fel de reţetă universală pentru autocunoaştere şi atingerea fericirii. În esenţă, secretul constă în a fi în armonie cu lumea şi a cunoaşte şi utiliza legea atracţiei universale. Primii paşi în a obţine fericirea constau în a gândi pozitiv şi a vizualiza tot ceea ce doriţi să vi se întâmple. O altă găselniţă de marketing pentru a vinde un produs sau un adevăr ? Fiecare decide după cum îi dictează sufletul.
Iată câteva fragmente din carte.

Secretul dezvăluit

Marele Secret al Vieţii este legea atracţiei.
Legea atracţiei spune că lucrurile asemănătoare se atrag, astfel încât un gând atrage către dumneavoastră gânduri asemănătoare.
Gândurile sunt magnetice şi au o anumită frecvenţă. Pe măsură ce gândiţi, ele sunt transmise în Univers şi atrag „magnetic” toate lucrurile care sunt pe aceeaşi frecvenţă. Orice emisie se întoarce la sursă – la dumneavoastră.
Sunteţi asemenea unui turn de transmisie uman, care transmite pe frecvenţa gândurilor dumneavoastră. Dacă vreţi să schimbaţi ceva în propria viaţă, schimbaţi frecvenţa prin schimbarea gândurilor dumneavoastră.
Gândurile dumneavoastră actuale vă creează viaţa din viitor. Lucrurile la care vă gândiţi cel mai mult sau asupra cărora vă concentraţi cel mai mult se vor manifesta ca experienţa dumneavoastră de viaţă.
Gândurile dumneavoastră se materializează.


Secretul simplificat

Legea atracţiei este o lege a naturii. Este la fel de imparţial ca şi legea gravitaţiei.
Nimic nu apare în viaţa dumneavoastră fără să fi fost chemat prin gânduri persistente.
Pentru a şti ce gândiţi, puneţi-vă întrebarea cum vă simţiţi. Emoţiile sunt instrumente de valoare care vă spun pe loc ceea ce gândiţi.
Este imposibil să vă simţiţi rău şi să aveţi în acelaşi timp gânduri bune.
Gândurile vă determină frecvenţa şi sentimentele şi senzaţiile vă spun imediat pe ce frecvenţă sunteţi. Atunci când vă simţiţi rău, sunteţi pe o frecvenţă care atrage mai multe lucruri rele. Atunci când vă simţiţi bine, atrageţi către dumneavoastră, cu putere, mai multe lucruri bune.
Pârghiile Secrete, cum ar fi amintiri plăcute, scene din natură sau muzica preferată, vă pot schimba sentimentele şi senzaţiile şi vă pot comuta frecvenţa într-o clipă.
Sentimentul iubirii are cea mai înaltă frecvenţă pe care o puteţi emite. Cu cât este mai mare iubirea pe care o simţiţi şi o emiteţi, cu atât mai mare va fi puterea pe care o puteţi folosi.

Cum să folosim Secretul

Asemenea Duhului chemat de Aladdin, legea atracţiei ne îndeplineşte orice poruncă.
Procesul Creaţiei vă ajută să creaţi ceea ce doriţi cu trei paşi simpli: cereţi, credeţi şi primiţi.
A cere Universului ceea ce doriţi este o ocazie de a vă lămuri ce vreţi. Atunci când v-aţi clarificat spiritul şi mintea, aţi cerut de fapt.
A crede înseamnă să acţionaţi, să vorbiţi şi să gândiţi ca şi cum aţi fi primit deja ceea ce aţi cerut. Atunci când emiteţi frecvenţa specifică receptării, legea atracţiei mobilizează oamenii, evenimentele şi circumstanţele pentru ca dumneavoastră să primiţi ceea ce doriţi.
A primi înseamnă să simţiţi la fel cum aţi simţi atunci când dorinţa v-ar fi împlinită. Simţindu-vă bine acum, vă comutaţi pe frecvenţa a ceea ce doriţi.
Pentru a slăbi, nu vă concentraţi pe „pierderea în greutate”. În schimb, concentraţi-vă pe greutatea dumneavoastră ideală, perfectă. Trăiţi senzaţia că aveţi greutatea optimă şi o veţi „chema”.
Universul nu are nevoie de timp pentru a materializa ceea ce doriţi. Este la fel de uşor să materializeze un dolar sau un milion de dolari.
A începe cu lucruri mici, cum ar fi o ceaşcă de cafea ori cu locurile de parcare, este o cale uşoară de a aplica legea atracţiei în tot ceea ce faceţi. Manifestaţi-vă cu putere intenţia pentru a atrage lucruri mici. Pe măsură ce vă veţi încerca puterea de a atrage, veţi ajunge să creaţi lucruri mult mai importante.
Creaţi-vă anticipat fiecare zi, gândindu-vă la felul în care vreţi să se desfăşoare şi astfel vă veţi crea în mod premeditat întreaga viaţă.

2 comentarii:

Anonim spunea...

este minunat ca s-a scris in sfarsit o astfel de carte.nu am aplicat inca legea atractiei dar am inceput sa gandesc pozitiv si ma simt mai bine.dar totusi a nu te gandi la propriile probleme nu inseamna oare sa le ignori?daca le ignor nu sunt un visator un nepasator?sunt multe comentarii de facut pe aceasta tema ,dar ma opresc aici deocamdata.

Anonim spunea...

Este intradevar o comoara pentru oameni,este un manual de instructiuni,in cazul nostru ne arata cum functioneaza Universul in cele mai mici detalii.Un exemplu bun il constituie oamenii bogati ai planetei, care la inceput erau oamenii simpli, aspiranti la o viata de lux. Daca fiecare om de pe aceasta planeta ar incepe sa aplice acest secret,am descoperi tineretea vesnica,perfectiunea(care nu implica interventiile chirurgicale),sanatate,prosperitate,etc.Noi,din pacate nu facem altceva decat sa cautam rezolvarea la problemele noastre in tehnologie(sau oriunde altundeva),fara sa stim ca toate raspunsurile se afla in gandurile noastre.In loc sa ne impacientam si sa ne aratam mila noastra pentru "salvarea planetei",haideti sa incepem prin a transmite ganduri frumoase de pace si lumina la tot ce ne inconjoara , sa apreciem si sa multumim Divinitatii pentru aceste miracole.Viata este cel mai frumos cadou, ne-a fost oferita pentru a trai, a arata si a avea tot ce ne dorim.Recunostinta noastra consta doar in a multumi,a iubi si a proteja acest Univers perfect.Momentele grele din viata ne-au fost date pentru a fi recunoscatori si pentru a aprecia momentele fericite si frumoase.Dupa ploaie vine soarele.As incheia prin a preciza faptul ca "Pentru toti e loc sub soare", fiecare om avand parte in egala masura de miracolele si darurile infinite ale acestei lumi minunate.