vineri, 17 iulie 2009

De ce nu avem viata culturala in Ploiesti ?


Mediartys (http://mediartys.blogspot.com ) a lansat o dezbatere interesanta: de ce nu avem viata culturala in Ploiesti pe timp de vara. Iata cateva posibile raspunsuri:
- impresarii nu isi mai duc spectacolele aici, deoarece vara este de 2 ori mai greu sa aduni publicul in sala, avad in vedere si preturile piperate ale biletelor;
- primaria nu e preocupata de acest lucru; acum se ocupa de realizarea un stadion de fotbal modern ( sunt mai multi votanti microbisti, decat iubitori de cultura, ce sa facem ? )
- a organiza concerte in fata Palatului Culturii e costisitor, administratia nu isi permite decat o data- de doua ori pe an;
- cei care lucreaza in institutii publice de cultura nu au imaginatie, nu stiu sa organizeze actiuni culturale interesante, cu bani putini, care sa si atraga lumea;
- patronii de localuri sunt mai preocupati sa mareasca preturile decat sa ii ofere clientului o ambianta placuta, cum ar fi un recital muzical;
- primaria nu e interesata sa construiasca un Centru Cultural
Trist...

5 comentarii:

Prahova24hours spunea...

Total de acord cu postul dumneavostra...cu o singura exceptie. Faptul ca dati vina pe renovarea batranul stadion (care nici macar n-a inceput si nici nu cred ca o sa inceapa prea curand) pentru faptul ca nu sunt bani de activitati culturale in Ploiesti. Intamplator sunt apropiat al fenomenului fotbalistit din Ploiesti si stiu ca stadionul ala, asa degradat cum este, a fost locul in care au crescut zeci de degeratii de ploiesteni/prahoveni! Deci este mai mult decat un simplu stadion...este un simbol al orasului!
In alta ordine de idei, de vreme de municipalitatea arunca bani pentru tot felul de festivitati de slaba calitate si/sau licitatii masluite este clar ca bani sunt in Ploiesti...doar ca sunt prost/rau intentionat gestionati!
Numai bine!

mediartys spunea...

Ai vazut cum e cu perceptiile, asadar: daca ai zis-o in alb-negru, ai capatat un raspuns in aceleasi culori.All the best!

Cezara, din Ploiesti spunea...

Nu inteleg ce vrei sa spui prin alb-negru. La ce te referi?

mediartys spunea...

Am vrut sa spun ca arta de calitate are un ,,pacat'' superb in sinele ei intrinsec: are prea multe nuante. Iar noi, cei care o si infaptuim pe scena- artisti, actori, instrumentisti, regizori, etc. stim ca din pacate, e nevoie de atat de multe nuante pentru ca totul sa iasa asa cum vrem noi pentru publicul spectator si pentru cei care ne platesc..si din pacate, desi eforturile de concentrare sunt imense, si grija si pasiunea sunt pe masura...rezultatele arata foarte clar ca e nevoie de ceva mai mult decat vointa noastra pentru ca lucrurile sa mearga asa cum vrem noi: vointa politica.

Cezara, din Ploiesti spunea...

Ai dreptate, e nevoie si de asta...