miercuri, 15 iulie 2009

Nebunia din invatamant ia proportii: 100.000 de diplome de Spiru Haret anulate

Scandalul legat de legalitatea centrelor de invatamant la distanta ale Universitatii Spiru Haret ia amploare. Ministra Educatiei nu se lasa si vrea sa anuleze toate diplomele emise de cele peste 50 de CID ale universitatii, din 2002 pana acum. Adica vreo 100.000! Nu neg faptul ca institutia poate avea probleme grave privind functionarea, dar ma intreb si eu:
- de ce nu s-a sesizat NIMENI de la Minister pana acum, iar institutia a fost lasata sa ajunga la acest numar impresionant de centre la distanta? de ce nu a izbucnit scandalul la al treilea, al zecelea sau la al 20-lea centru, ci abia acum, periclitand viitorul atator studenti sau absolventi care nu au nicio vina?
- o fi o coincidenta izbucnirea scandalului la scurt timp dupa ce Basescu a declarat ca scoala romaneasca scoate tampiti??

Va invit sa comentati. Este interesant subiectul, il voi urmari.

Un comentariu:

CORA spunea...

Cred ca se ajunsese la un punct in care lucrurile degenerasera in prostituie academica. Si cineva trebuia sa puna odata si odata punct acestui val de diplome obtinute mult prea usor. Discutia asta a avut loc de mai mult timp - eu am auzit de ea prin aprilie. Probabil ca acum se mediatizeaza mai mult.