vineri, 4 septembrie 2009

Ministerul Culturii se disculpa

Ministerul Culturii a comunicat pe site-ul sau o replica la articolul Cristinei Modreanu privind politizarea culturii si alocarea unui buget mare Festivalului Enescu, in comparatie cu alte evenimente. Ministerul invoca faptul ca festivalul beneficiaza de o strategie de organizare inca din 2005, ca, an de an, are audiente foarte bune si cronici excelente. MCC se lauda ca sprjina si alte evenimente : “ De asemenea, în privinţa observaţiei doamnei Cristina Modreanu faţă de modul în care Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional „a ales să sprijine în acest an doar Festivalul Enescu” trebuie menţionată sprijinirea, în acest an, a unor proiecte precum „Gala UNITER” sau asigurarea prezenţei spectacolului de teatru „Faust” – regizat de Silviu Purcărete la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu – la Festivalul Internaţional Edinburgh.”
O fi uitat onor ministerul scandalul urias de anul trecut provocat de faptul ca se dorea matrasirea Festivalului National de Teatru? Toti artistii au fost indignati si au protestat printr-o scrisoare deschisa adresata oficialitatilor, ce a circulat si pe internet. Cat priveste Gala Uniter, sa ne amintim in ce conditii de austeritate s-a organizat, nu intr-o sala fastuoasa de spectacole, ci intr-un banal studio de televiziune.

2 comentarii:

mediartys spunea...

si cu ce e vinovat Festivalul Enescu in sine, ca eveniment..asta n-o sa inteleg niciodata!

Cezara, din Ploiesti spunea...

Nu e vinovat cu nimic, e bine ca s-au dat bani pentru el. E vinovat cine a alocat pentru alte evenimente mult mai putini bani.