joi, 18 februarie 2010

APEL PENTRU CASTELUL PELES !

Pe 31 martie expira contractul de inchiriere dintre statul roman si Casa Regala pentru inchirierea Castelului Peles. Ministerul Culturii ar dori sa-l cumpere, dar nu are bani si deocamdata negociaza prelungirea contractului de inchiriere.
Azi, PRIMARIA SINAIA s-a aratat dispusa sa il preia in administrare si a lansat o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea proiectului, dar este dispusa sa faca si un credit pentru a-l cumpara , in transe. Azi, deputatul PSD AURA VASILE a lansat ideea unui teledon pentru salvarea Castelului, cu ajutorul MIHAELEI RADULESCU. Jos palaria pentru aceasta initiativa!
Sa speram ca se materializeaza, iar Castelul va ramane romanilor si va fi in continuare vizitat de sute de mii de turisti romani si straini pe an.
Iata o stire aparuta in aceasta seara.
Deputatul PSD Aura Vasile o invita joi pe Mihaela Radulescu sa organizeze impreuna un teledon pe modelul celui din anii '90, "Un leu pentru Ateneu", de aceasta data insa pentru rascumpararea Castelului Peles.
Aura Vasile isi motiveaza gestul prin dorinta de a salva Castelul Peles "din coltii rechinilor imobiliari". "In acest sens, se va cere ajutorul Mihaelei Radulescu, care poseda o experienta mare in organizarea unei astfel de actiuni, care se doreste a se desfasura dupa modelul teledonului de la inceputul anilor '90, Un leu pentru Ateneu", spune deputatul PSD.
"Daca Guvernul Boc nu poate sa rascumpere un bun al poporului roman, atunci o sa chemam romanii pentru salvarea Castelului Peles. O vom ruga pe Mihaela Radulescu sa ne ajute, pentru ca are mai multa experienta in realizarea unui astfel de teledon", mai precizeaza Aura Vasile.
"Deputatul PSD si-a exprimat regretul pentru faptul ca, imediat dupa preluarea mandatului, fostul Guvern al Aliantei D.A. a abrogat o ordonanta care apartinea Cabinetului Nastase referitoare la rascumpararea Castelului Peles", se mai arata in comunicat.

Niciun comentariu: