duminică, 14 februarie 2010

Botezul kitch - marea stire mondena

O stire mondena mi-a atras atentia si dezgustul: cantareata Cristina Spatar si-a botezat copilul, la botez fiind imbracata intr-o rochie extrem de decoltata. Prost gust, lipsa de minima decenta si cunostinte religioase ( nu intri intr-o biserica intr-o asemenea rochie, e penibil ). Si mai trebuie precizat ca botezul este un moment sacru, iar copilul trebuie sa fie in centru atentiei, nu tinuta decoltata a mamei.
Nimeni nu a remarcat insa penibilul, in presa, dovada ca multe valori incep sa se piarda si lumea nu mai percepe ridicolul. Nu se mai vorbeste de vulgaritate, ci de femeie sau de tinuta "sexy", nu se mai vorbeste despre moralitate indoielnica, ci de barbati cuceritori sau femei care "fac ravagii". O societate tot mai anapoda, care imi provoaca dezgust.

4 comentarii:

Liana spunea...

Sunt in totalitate de acord cu ce scrii.De cand un botez a devenit eveniment de fite , de Bamboo, de Dorobanti sau mai stiu eu ce club , la care mamele sa-si expuna nurii, picioarele ?! Ma minunez ca in Sfanta Biserica miresele au rochii scurte si decolteuri din care le ies sanii aproape cu totul, Nu mai e rusine, decenta, ca stai, totusi, in fata unui preot, a Sfantului Altar si a icoanelor! Daca vor sa fie sexy sa se duca , cum spuneam inainte, la club, la disco, pe centura , unde vor ele, nu in Casa Domnului! A disparut si bruma aia de demnitate pentru propria persoana...Se expun ca halcile de carne in galantar....De unde respectul celorlati daca ele nu se respecta pe sine?Ce vremuri am ajuns sa traim..:(

Cezara, din Ploiesti spunea...

Da, de vina sunt si preotii pentru ca le accepta asa in biserica. Ia sa le dea afara, sa vezi ca nu le mai arde de purtat tinute sexy.

Liana spunea...

Sa stii ca am intrebat un preot cum de biserica accepta mirese in rochii atat de indecente si stii ce mi-a spus? Ca trebuie sa aleaga raul 'mai putin rau'. Daca s-ar apuca sa le faca observatii asupra tinutelor cu sani la vedere s-ar diminua numarul casatoriilor religioase, lucru care nu ar putea fi decat de regretat...Poate are dreptate...Pana la urma cred ca miresele trebuie sa recurga la o auto-analiza serioasa si sa faca apel la decenta si valorile crestine (daca au!) inainte de a intra in Casa Domnului in asemenea tinute.Dar tare ma tem ca astfel de valori au apus cam de mult:(

Cezara, din Ploiesti spunea...

Da, ai dreptate.
De asta societatea - adica partea din societate care inca mai are repere valorice sanatoase - este datoare sa semnaleze mereu astfel de lucruri. Iar presa, cu atat mai mult trebuie sa remarce toate aceste anomalii, in speranta ca ele vor fi cat mai putine, pe masura ce trece timpul.