joi, 12 martie 2009

Mincinosul.....prea sexy


Claudiu Bleont in chiloti, mimand actul sexual. Nu este o gluma, ci o scena din piesa Mincinosul, care s-a jucat ieri la Ploiesti. O comedie pe tema binecunoscuta a Don Juanului innebunit dupa femei, mitoman, care se incurca chiar in propriile minciuni in dorinta de a cuceri rapid domnisoarele. O distributie de exceptie, un text interesant, scenografie buna. In opinia mea, prea multe scene sexy, prea multa mimare a raporturilor sexuale, in conditiile in care o aluzie fina poate fi mai mult decat sugestiva, daca face parte dintr/o scena jucata cu mult talent.
In pus, pe afis nu scria ca spectacolul e interzis copiilor sunt 14 sau 15 ani si nu cred ca nu era niciun copil in sala! In rest, multe poante haioase, altele - cam slabute. Bleont este extrem de talentat ( l-am vazut in multe piese ) si se vede ca ii place sa faca show, dar cred ca a exagerat la unele scene sexy... Am vazut multe spectacole in ultima vreme si constat ca se pune tot mai mult accent pe aluziile sexuale. O fi o noua modalitate de a atrage tinerii catre teatru?
Culmea e ca, la final, mai in gluma, mai in serioas, Bleont a tinut sa roage publicul sa nu posteze..." anonime " pe net, daca i s-au parut unele scene indecente!

Glume pe seama nominalizarilor UNITER

Intr-o scena in care a adaugat si putina improvizatie, Bleont a vorbit la un moment dat in maghiara, si, adresandu-se publicului a spus: " Stiti ca UNITER-UL a nominalizat anul acesta mai mult actori maghiari? ", iar un alt actor a raspuns ulterior -in loc de Da, "Ighen" , aluzie la aceleasi nominalizari. Recunosc ca nu am vazut vreun spectacol al ungurilor, dar daca sunt foarte buni de ce sa nu castige premii?

Niciun comentariu: